Het beruchte heuptasje

Het beruchte heuptasje

Lezen Het beruchte heuptasje 3 minutes

Het beruchte heuptasje

Een ideale manier om je Smartphone te dragen zonder dat je broek gevormd wordt door de grootheid van het toestel.

Het is 2002 en de mensheid gaat inmiddels massaal aan de mobiele telefoon. De telefoonwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Ongekend dat mobiel bellen zonder draadje. Merken als Motorola, Nokia en Ericsson zijn de marktleiders van dat moment. Valenta is ontstaan om een oplossing te bieden om je mobieltje bij te dragen en te beschermen en dit toegepast voor alle merken. In deze tijd boden wij 2 oplossingen: het rits hoesje, wat perfect om je specifieke toestel past en het beruchte heuptasje voor aan de riem. Dit broekriem hoesje (zo heet het vandaag de dag) was een universele oplossing en zat met een lus of een clip vast aan je riem. Doordat de toestellen toen redelijk dik waren, was het een perfecte manier om je toestel uit het zicht te dragen, behalve in de zomer dan : ) Zeker de mensen in diverse uitvoerende sectoren; zoals schilders, straatwerkers, politie en vele andere beroepen hebben hun Smartphone aan de riem bevestigd.

Wij produceerden voornamelijk leren broekriem hoesjes in die tijd. We hadden 3 maten en alles paste op een paar na, zoals de Nokia Communicator 9000. Maar zelfs die maat maakte Valenta. 

Evolutie van Mobiele Telefoon naar Smartphone

In 2007 kwam de iPhone 3G. Wow, een toestel zonder knoppen! De candybar (telefoon met toetsen) raakte snel uit. De Smartphone nam die plek het gewoon in. De smartphone is dunner, slimmer, maar ook gevoeliger voor schade. Wat gebeurde er met onze broekriem hoesjes? Wij verkochten er minder, omdat er meer vraag was naar book cases en insteekhoesjes. Ondanks dat is het beruchte heuptasje nooit verloren gegaan. De maten zijn inmiddels gedurende de jaren enorm uitgebreid al naar 4XL, 5XL en 6XL. Het lijken wel Amerikaanse kleding maten. De broekriemhoesjes zijn er nog steeds, ze worden vaak gelinkt aan de oudere gebruiker, zoiets van: je Nokia 6310 is dood, nu moet je wel aan de Smartphone.

Gewenning en gemak

De dragers van de heuptas zijn veelal mensen die al jaren een broekriem hoesje gebruiken en dit ook willen voor hun nieuwe Smartphone. Deze mensen zijn totaal overtuigd van het gemak van de broekriem hoes.

Het zou cool zijn als de heuptas weer in de mode zou komen. Misschien als er een bekende Nederlander mee gaat lopen. Ben jij dat, laat het ons weten.

Heuptas steeds groter

De Smartphones worden wel steeds groter en het is een ideale manier om je Smartphone te dragen zonder dat je broek gevormd wordt door de grootheid van het toestel. Gelukkig gaat Valenta met deze evolutie mee en hebben wij een prachtig aanbod broekriem hoesjes. De broekriem hoesjes zijn al 20 jaar in onze collectie en dat is best bijzonder te noemen.