Wat is de bedenktermijn?
Je hebt de mogelijkheid om je bestelling te retourneren binnen 14 dagen.
Je hebt dus twee weken de tijd om te bepalen of je het bestelde product wilt houden.

Tijdens de 14 dagen bedenktijd mag je de verpakking voorzichtig openmaken en het product uitproberen, maar je mag niet meer doen dan nodig is om het product te kunnen beoordelen, Het is de bedoeling dat de verpakking zo veel mogelijk heel blijft voor eventuele retournering. Maak je de verpakking stuk terwijl deze makkelijk te openen was, dan kunnen wij daarvoor kosten in rekening brengen.
Uw bedenktijd begint op de dag na levering.

Hoe vraag ik een retour aan?
Om het retourneren te starten, ga je naar het herroepingsformulier en vult deze zo volledig mogelijk in. Vervolgens nemen wij de retour in behandeling en ontvangt u na goedkeuring de retourinstructies.

Voorwaarden retourneren
De retourkosten zijn voor rekening van de klant. Echter kun je het artikel tegen bepaalde voorwaarden kosteloos retourneren. Is het artikel beschadigd? Kijk dan bij de veel gestelde vragen over de garantie.

De retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Valenta niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van geretourneerde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap of bij je verzender altijd om een Track and Trace code en bewaar deze goed.

Status van retourzending
De verwerking van een retourzending kan tot vijf werkdagen duren. Mocht je na 5 werkdagen nog geen bericht van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice of stuur een mail naar info@valenta.com.

Als je de bestelling hebt betaald, is het afhankelijk van de betaalmethode wanneer het bedrag wordt teruggestort. De betalingsverplichting vervalt uiteraard als je nog niet hebt betaald.

Hoe werkt de garantie?
De garantietermijn van een artikel uit ons assortiment is doorgaans 1 jaar. De garantie geldt alleen op fabrieksfouten, zoals stiksels, sluitingen e.d., maar geldt niet voor slijtage of ouderdom bij normaal of intensief gebruik.

Hoe werkt de terugbetaling?

Bij retourneren:
Wij betalen je alle gedane betalingen terug, inclusief eventuele verzendkosten die wij in rekening hebben gebracht voor het geretourneerde artikel, zonder uitstel maar toch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop wij het geretourneerde product hebben ontvangen.
We gebruiken dezelfde betaalmethode die je hebt gebruikt om de terugbetaling te doen, tenzij je instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos.

Als je al hebt betaald, betalen we je terug:

  • iDeal/Mister Cash of achteraf betalen: binnen drie werkdagen;
  • Creditcard/PayPal: binnen vijf werkdagen.

Bij annuleren:
Op het moment dat je annulering is verwerkt betalen we je terug. We sturen dan een mail ter bevestiging. Als je al betaald hebt, betalen we je terug:

  • iDeal/Mister Cash of achteraf betalen: binnen drie werkdagen;
  • Creditcard/PayPal: binnen vijf werkdagen.

Bij verkeerd betalen:
Te veel betaalde bedragen storten we automatisch terug. Binnen 14 dagen staat het teveel betaalde bedrag op je rekening.

Wanneer wij een betaald bedrag niet kunnen koppelen aan een bestelling, storten we het bedrag binnen 14 dagen terug op je rekening.